Mi a Matrix Pocket Android?

A Matrix Pocket egy Androidos okostelefonra kifejlesztett speciális rendszám-azonosító szoftver.

A Matrix szoftvercsalád első tagját a Magyar Rendőrség már 1994-ben sikeresen használta. Legújabb fejlesztésünk a Matrix-Pocket, amelyet egy okostelefonon is lehet használni. A szoftver alkalmas kézi-, illetve a telefon kamerájának segítségével történő rendszámellenőrzésre.

Ez a világújdonság egyedülálló lehetőséget teremt a rendőrség és a polgárőrség számára a gépjárművek és azok rendszámainak tömeges ellenőrzésére.

 • pipa Élő videó azonosítás
 • pipa Kézi rendszámbevitel
 • pipa Helyi / távoli adatbázis kezelés
 • pipa GPS térképes megjelenítés
 • pipa Fényképes adatbázis

A berendezések a kézzel beírt, vagy a kamerájuk által látott/olvasott rendszámokat automatikusan leellenőrzik a saját belső, vagy egy távoli szerver adatbázisában és a beállításuktól függően azonnal riasztanak, ha bármi rendellenességet találnak.

Videó bemutatók

Matrix Pocket – tesztelés a gyakorlatban

Matrix Pocket – tesztelés mozgáskövetéssel

Az ellenőrzés a beállítástól függően történhet fekete vagy fehér lista alapján:

 • Fekete lista tipikusan a körözött autók rendszámainak a listája, vagyis akkor riaszt a berendezés, ha olyan rendszámot talál, amely benne van a listában.
  Ezt a funkciót a rendőrség és a polgárőrség használja sikeresen.
 • Fehér lista tipikusan a parkolási díjat fizetett autók listája, mely esetben nem riaszt a berendezés, ha egy parkolási díjat fizetett autó rendszámát megtalálja a listában, hanem majd csak akkor fog riasztani, ha az adott rendszám nincsen benne a listában, vagyis a parkolási díj nincsen megfizetve.
  Ez a funkció a fizetőparkolással foglalkozó cégek számára nyújt hatékony segítséget. Tovább…

Keresett autó megtalálása esetén az okostelefon azonnal jelez, és elmenti a látott fényképet az autóról, így egy körözött jármű sem kerülheti el az autódetektív, vagy a parkoló őr figyelmét!

GPS vétel- valamint on-line kapcsolat esetén szoftver elmenti a GPS koordinátákat is, ezáltal pontosan visszakereshetők a kérdéses gépjárművek adatai.

 

A Matrix Pocket két okos funkciója: a Napló és az Album

 • Az okostelefonokon futó Matrix-Pocket szoftver minden beazonosított rendszámot, dátum időpont megjelöléssel együtt naplóz.
 • A videokamerás rendszám azonosítás esetén a Matrix-Pocket minden olyan gépkocsi fényképét is automatikusan eltárolja, melynek rendszáma azonosításra kerül. Manuálisan a kezelő természetesen bármi egyébről is készíthet fotót , így pl. olyan járműről is melynek nincsen rendszáma.
 • Az utólagos ellenőrző/kiértékelő munka megkönnyítésének a céljából, a Matrix-Pocket szoftver minden egyes naplózott tétel mellé eltárolja az ellenőrzött gépkocsi aktuális GPS pozícióját, mégpedig olyan formában, hogy arra kattintva az okostelefon azonnal Google térképen meg is mutatja az azonosítás egykori helyét.

A Matrix-Pocket automatikus rendszám-azonosító kezelése rendkívül egyszerű, annak elsajátítása külön szakértelmet nem igényel.

A Matrix-Pocket az álló- és mozgó gépjárművek rendszámainak a leolvasására egyaránt alkalmas, bár itt fontos megemlíteni, hogy a mozgó gépjárművek rendszámának a leolvasási sikere nagyban múlik az okostelefonok processzorának teljesítményétől, valamint a kamerájának a minőségétől.

 

A Matrix Pocket kézi rendszám-azonosító működése a gyakorlatban

Milyen a Matrix Pocket kezelőfelülete?

A Matrix Pocket tervezésekor és kialakításakor a fejlesztők különös gondossággal törekedtek arra, hogy könnyen átlátható legyen a kezelőfelület, valamint egyszerű legyen a használat.

A programot bárki tudja használni, nem szükséges, hozzá semmilyen előismeret.

Javasolt kiegészítők

Bár a Matrix-Pocket, a méreténél fogva egy kis helyen is könnyedén elfér, annak hosszabb idejű utcai használatához állványt, gépkocsiban való használatához ablaküvegre pattintható telefontartót és szivargyújtós töltőt, a távolabbi rendszámok olvasásához pedig egy speciális kiegészítő teleobjektívet ajánlunk.

Éjszakai rendszám ellenőrzéshez kiegészítő fényforrás szükséges.

 

Matrix-Pocket kiegészítők Samsung Galaxy SII telefonhoz


Alkalmazási területei

 • Autó vadászat gyalogos és gépkocsis ellenőrzéssel
 • Szlovák és német rendszámok illegális használatának kiszűrése
 • Leasingelt gépjárművek felderítése
 • Fizető parkoló autók ellenőrzése. Tovább…

A Matrix-Pocket szoftvert az alábbi készülékekkel teszteltük

Samsung

Galaxy Mini Galaxy Gio Galaxy Ace Galaxy SII Galaxy Note Galaxy 10.1

HTC

Desire desire HD Sensation XE

További információra van szüksége? Kattintson ide!

Név:*
E-mail:*
Telefonszám:*
Web:
Válassza ki melyik termékkel kapcsolatban érdeklődik:
  Matrix-Pocket
Matrix-Police
Matrix-Park
Matrix-Gate
Kérdés, üzenet: